Lucrăm cu fondatorul Sookoo, Ture Waji, încă din primele noastre zile de aprovizionare în Etiopia. Ture și fratele său, Assefa, au fondat compania (legal, Dambi Uddo Agro Industry) la sfârșitul anului 2018/începutul lui 2019.
Sookoo Coffee este situată în Odo Shakiso, în regiunea Oromia și Zona Guji. În prezent, Ture și Assefa produc doar cafea procesată natural cu cireșe provenite din kebelele din jur. Fiecare lot este numit după kebele din care provine cireșea (de exemplu, Shoondhisa sau Bookkisa).
Majoritatea cireșelor livrate sunt unul dintre cele două soiuri: Gibirinna 74110 și Serto 74112. Ambele provin din selecțiile Metu Bishari realizate în pădurea cu același nume din zona Illubabor de către Centrul de Cercetare Agricolă Jimma (JARC) în 1974. Au fost selectați pentru rezistența lor la boala fructelor de cafea. Acum, acestea sunt unele dintre cele mai propagate soiuri din Etiopia.
Cireșele sunt toate uscate într-o locație centralizată, pe paturi înălțate, la o altitudine de 2173 mslm, timp de aproximativ 15-20 de zile în straturi foarte subțiri. Sunt mutate si rotite frecvent pentru a asigura o uscare uniforma si precisa. Rezultatele nete ale întregului efort sunt unele dintre cele mai vibrante și curate cafele pe care le cumpărăm. Spre deosebire de multe naturi, au o floralitate ridicată și acid, cu foarte puțină băutură. Ele sunt adesea descrise ca „Etiopia în primul rând, în al doilea rând procesarea naturală”.
Livrarea se face prin Fan Curier, in 1-2
zile de la preluarea comenzii de curier.
Transportul este gratuit pentru comenzile
peste 140 lei.
Suport clienti
Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00