Ethiopia Rocko Mountain

Etiopia
35,00 Lei
Ferma : Rocko Mountain
Proprietar : Cooperativa , detinuta de mici fermieri
Altitudine : 1950 - 2150  m 
Procesare : Naturala
Varietate : Heirloom
Arome :  Căpșuni, afine, portocale, Florala și complexa.
Gramaj:
Stoc Limitat
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 52 Ai nevoie de ajutor? 0751 900 926
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Lucrând în parteneriat cu Addis Exporter, o afacere cu o experiență de peste 100 de ani în exportul de cafea de înaltă calitate din Etiopia, am reușit să selectăm o cafea naturală prelucrată incredibilă de la micile proprietari din muntele Rocko din Haricha Woreda, Yirgacheffe. Acești mici fermieri au ales cu mâinile cireșele și le-au vândut unui comerciant local care supraveghează procesarea și sortarea înainte de a vinde fasolea către ECX care se califică conform standardelor SCAA. Addis Exporter achiziționează apoi loturile de cea mai bună calitate de la ECX și selectează cele mai bune pentru "Rocko Mountain Reserve".

Cafea din Etiopia a fost tranzacționată la bursa de mărfuri din Etiopia din 2008. ECX a fost creată pentru a crea un element de negociere colectivă pentru fermierii care nu sunt membri ai cooperativelor sau care dețin proprietăți mari. Anterior, doar o treime din toate produsele agricole produse în Etiopia au ajuns pe piață din cauza costurilor ridicate și a riscurilor legate de tranzacționare. Nu a existat nici o asigurare a calității sau a cantității produselor, ceea ce înseamnă că cumpărătorii ar tranzacționa doar cu furnizorii pe care îi cunoșteau și care aveau încredere. Aceasta a dus la izolarea multora dintre producătorii agricoli din Etiopia de pe piață, forțându-i să-și vândă produsele către cel mai apropiat cumpărător, uneori un lanț de intermediari multipli și lăsându-i în imposibilitatea de a negocia prețul sau de a-și îmbunătăți poziția pe piață.

 Odată cu introducerea ECX, exporturile de cafea în Etiopia au devenit mai reglementate și centralizate, permițând mai multor producători mici să aibă acces la piața mondială.Nouă zeci la suta din cafeaua produsă în Etiopia se deplasează acum prin ECX unde este cuplată și clasificată în funcție de profilul de aromă și de calitatea produsului. De la înființarea sa în 2008, ECX pretinde că a introdus:
 
  • Integritatea pieței - prin garantarea gradului și cantității produsului și prin operarea unui sistem de compensare zilnică și decontare a contractelor.
 
 
  • Eficiența pieței - prin operarea unui sistem de tranzacționare în care cumpărătorii și vânzătorii se pot coordona fără probleme pe baza contractelor standardizate.
 
 
  • Transparența pieței - prin difuzarea informațiilor de piață în timp real către toți actorii de pe piață.
Acest sistem pare să fi reușit să ofere mai multor proprietari de mici dimensiuni acces la piață și poate avea ca rezultat o serie de lucruri cu adevărat consistente, cu profile incredibile de aromă. Dezavantajul pentru cumpărătorul de specialitate este incapacitatea de a accesa informații despre originea exactă a cafelei și, prin urmare, o incapacitate de a cumpăra de la aceiași producători an după an.

Yirgache este, deopotrivă, un oraș și un grad de cofeke în Etiopia. Orașul în sine este situat în zona Gedeo, în sudul Etiopiei, din Natiunile Naționale a Sudului și naționalitățile popoarelor regionale (SNNPRS). Mai mult decât orice altă țară, Etiopia are o diversitate genetică largă în rândul soiurilor sale de soi, fiecare tip având un gust, o formă și o culoare distinctivă. În consecință, fiecare regiune din țară poate fi un pro fi l fl uent de dezvoltare a sistemului de clasificare a etiopienilor, de exemplu, Sidamo, Harrar, Limu, Djimma etc. Se susține în mod amplu că o diplomă de gradul Yirgache poate fi una dintre cele mai distinctive fl uoruri pro fi luri în lume cu aromă amețitoare și o floare intensă de citrice. 

Prelucrarea în Yirgache poate lua forma atât a celor spălate, cât și a celor naturale, majoritatea care se dezvoltă la peste 2000 de metri deasupra nivelului mării. O mare parte din producția cultivată în Etiopia se face prin metode tradiționale, sub copaci umbroși, alături de alte culturi și fără utilizarea de substanțe chimice. Co ff ee de la Yirgache este adesea denumit "grădinărit", deoarece este cultivat pe parcele foarte mici, adesea în curtea din spate a locuințelor mici. 

 

Scrie un review


Suport clienti Luni - Vineri 7:30 - 17:00 <br> Sambata 8:30 - 16:00 <br> Duminica 9:00 - 15:00

0751 900 926 hello@pressco.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!