La Florida, apartine familiei Coronel inca din 1993, este exemplul perfect de ferma sustenabila, ce produce cafea de specialitate la clasa mondiala din anul 2014. Ramiro si fratele sau, Fabrizio, ingineri agronomi, au creat in cadrul fermei un sistem de agrosilvicultura bine pus la punct, cu o deosebita atentie acordata solului. Caficultorii fermei La Florida considera ca in obtinerea unor cafele de inalta calitate, sanatatea solului reprezinta un factor esential. Ei cultiva, pe langa arborii de cafea, trestie de zahar, precum si diverse fructe si legume.
Acest lot a fost recoltat manual si resortat manual, pentru a indeparta ciresele cu defecte sau necoapte, lotul a fost supus unui scurt proces de macerare carbonica in rezervoare speciale, sterilizate, intr-un ambient cu temperatura controlata, intre 21-22 grade Celsius. Dupa acest pas, ciresele de cafea au fost lasate la uscat pe paturi africane timp de 4 zile, in soare, dupa care au fost mutate la umbra, pentru a continua procesul de uscare intr-un ritm mai redus. Pentru etapa finala, timp de aproximativ o luna, ciresele au fost depozitate in saci speciali GrainPro, intr-o camera cu umiditate scazuta, pentru a se stabiliza.
Cafeaua fermei La Florida a fost castigatoarea licitatiei Taza Dorada 2020 din Ecuador si a fost folosita de catre castigatorul Brewers Cup World 2021.
Livrarea se face prin Fan Curier, in 1-2 zile de la preluarea comenzii de curier. Transportul este gratuit pentru comenzile peste 140 lei.
Suport clienti
Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00
Scrie un review