Costa Rica produce cafea de la începutul anilor 1800. Prima cafea exportată a fost către Panama în 1820, deși această cafea era legată de Anglia. În 1825 guvernul a scutit producția de cafea de anumite taxe, în efortul de a promova cultura. Ca urmare, între 1846 și 1890, a fost aproape exclusiv exportul din Costa Rica.
Acest lucru a dat Costa Rica un avantaj în zonă, deoarece infrastructura de producție a cafelei a fost bine stabilită la începutul anilor 1900. Asistând la creșterea producției de cafea în Costa Rican și adăugând mai multe soiuri și procese.
La începutul anilor 2000, a existat o creștere a micilor mori, care au contribuit la promovarea cafelelor de specialitate.
În 1990, Emilio Jimenez Castro a moștenit 6 hectare de teren de la tatăl său. Inițial folosit pentru bovine, Emilio a decis să investească în cafea. A cumpărat încă 7 hectare și a stabilit Finca San Francisco. Alaturi de cafea, ferma produce si avocado, citrice si alte fructe. Cafeaua de la San Francisco este prelucrată la ASOPROAAA - Asociația producătorilor agricoli din Acosta și Asserí.
ASOPROAAA a fost înființată în septembrie 1998, ca urmare a distrugerii devastatoare în regiune a uraganului Mitch. Asociația este formată din mai mult de 1.100 de familii producătoare de cafea, citrice și bovine în zonele Acosta, Jorco și Palmichal. ASOPROAAA oferă asistență financiară, comercială și tehnică membrilor și angajează programe dedicate pentru îmbunătățirea mijloacelor de existență ale membrilor comunității.
Au fost construite mai mult de 2000 de case pentru persoanele cu resurse limitate, ca parte a unui program special inițiat de asociație. ASOPROAAA a influențat relansarea producției agricole în zonă după uraganul Mitch și un pionier în procesul de procesare a micro-loturilor de către membrii săi. Loturi de la ASOPROAAA au câștigat numeroase premii de calitate în plus față de plasarea regulată în finala Cupei de Excelență.
Suport clienti
Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00
Scrie un review