PROCESS + DETAILS
STEP 1. THE CHERRIES ARE HAND PICKED AND SELECTED TO REACH A RATIO OF 70% RIPE AND 30 % UNDER- RIPE, WITH AN AVERAGE OF 23 BRIX DEGREES.
STEP 2. THE CHERRIES ARE PULPED
STEP 3. THE BEANS ARE LEFT OXIDISING WITH THE MUCILAGE FOR 12 HOURS DURING WHICH THE COFFEE MUST (JUICE OR EXTRACT PRODUCED DURING THE OXIDATION) IS CONSTANTLY BEING RECIRCULATED.
STEP4. THE BEANS AND MUCILAGE THEN UNDERGO A SUBMERGED FERMENTATION IN WATER AT A TEMPERA- TURE OF 28°C FOR 8 HOURS.
STEP 5. TO FINISH THE PROCESS THE BEANS ARE WASHED WITH HOT WATER (THERMAL SHOCK) AT AN AVERAGE TEMPERATURE OF 65-70, DEGREES CELSIUS.
STEP 6. THE COFFEE IS THEN PLACED IN MARQUESINAS TO START THE DRYING PROCESS DRUING 18-24 DAYS OR UNTIL REACHES 11% MOISTURE CONTENT AND MAKING SURE THAT
THE AIR TEMPERATURE INSIDE DOES NOT EXCEED 30°C.
Una dintre cele mai memorabile experiențe din călătoria noastră Colombia 2022 a fost întâlnirea cu Nestor Lasso în regiunea Huila, Bruselas. Nu doar că a fost sfârșitul unui traseu de zile întregi prin Columbia cu Cata și Pierre, dar a fost și începutul unei prietenii inspiraționale.
Nestor, care are doar 22 de ani, își petrece majoritatea timpului la centrul de colectare a cafelei din Bruselas unde degusta, analizeaza, cercetează toate loturile de cafea. Fără îndoială, este vânzătorul familiei. Așa l-am cunoscut, așa am fost cuceriți de pasiunea lui, așa ne-am împrietenit.
De cealaltă parte, Adrian, fratele lui, care are 24 de ani, își petrece timpul la fermă. Citește, cercetează și experimentează, folosește tradițiile în aceeși măsură în care învață despre fermentarea cafelei și alte procese de prelucrare.
Practic, el ia codurile convenționale ale producției de cafea, le întoarce, le învârte, experimentează cu varietăți exotice, micro-organisme, metode de fermentare și idei curajoase. Puterea lui Nestor și curajul lui pentru a inova ne-au determinat nu doar să-i cumpărăm cafeaua, dar și să ne implicăm mai mult în zonele unde are nevoie de cel mai mult ajutor.
Este una dintre primele relații comerciale directe pe care le-am stabilit în regiunea Huila prin partenerii de la Cata Export și ne bucurăm de ea din 2019. În toți acești ani am apreciat expertiza, inovația și îmbunătățirile constante pe care partenerii noștri de la El Diviso le-au făcut, iar în 2022 am fost pur și simplu atât de fascinați de lotul memorabil Natural Bourbon Sidra încât am ales-o drept 2022 Spring Special Coffee.
Cireșele în această cafea minunată au fost culese cu mâna. Au trecut mai întâi printr-un proces de 12 ore de fermentare aerobică. Apoi au trecut prin al doilea proces de 35 de ore de fermentare anaerobică în bazine cu apă și, în final, au fost uscate pe marquesinas timp de 30 de zile. Pe scurt: idei curajoase, proces de execuție spectaculos, rezultat absolut memorabil.
Livrarea se face prin Fan Curier, in 1-2 zile de la preluarea comenzii de curier. Transportul este gratuit pentru comenzile peste 140 lei.
Suport clienti
Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00
Scrie un review