Colombia El Diviso Ombligon

Colombia
90,00 Lei
Precomanda - Livrarile se vor expedia in data de 17/05

Ferma :
 El Diviso 
Caficultor: Nestor Lasso
Altitudine : 1800 m 
Procesare : Natural
Varietate : Ombligon 
Note de gust :  Cirese, Coacaze Negre, Jeleu
Recomandare: Filtru, Espresso

Un nume lung pentru o cafea echivalentă cu hormonul fericirii. Este, de fapt, cel mai bun exemplu că există lucruri pe care le cumperi iar în schimbul banilor primești experiențe. Cafeaua asta e ca un holodeck din Star Trek: deși pentru fiecare dintre noi destinația e diferită, senzația pe care o dă gustul e aceeași pentru toți. Plăcerea.
 

Gramaj: 250 g


Pentru a adauga produsul in cos selectati cel putin o optiune

Selectati optiunile dorite pentru acest produs


Selectati cel putin o optiune


Adauga in cos
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 00681 Ai nevoie de ajutor? 0720 000 016
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Livrare si Retur
  • Review-uri (0)

PROCESS + DETAILS

STEP 1. THE CHERRIES ARE PICKED AT OPTIMAL MATURITY STAGE, WITH BRIX DEGREES RANGING BETWEEN 21 - 24 DEGREES.

STEP 2. THE CHERRIES ARE PUT INTO OPEN PLASTIC TANKS AND ARE LEFT OXIDISING FOR 48 HOURS. DURING THESE 48H, THE COFFEE MUST (JUICE OR EXTRACT PRODUCED DURING THE OXIDATION) IS CONSTANTLY BEING RECIRCULATED. THE COFFEE MUST IS MONITORED AND ANALYSED TO MAKE SURE THAT IT IS AT 19 BRIX DEGREES AND THAT THE PH DOESN’T FALL UNDER 5.

STEP 3. ALL THE CHERRIES ARE EMPTIED IN A TANK OF COLD WATER AND THE ONES THAT STAY AFLOAT (UNRIPE, LOWER DENSITY, BROCA INFECTED ETC...) ARE MANUALLY REMOVED.

STEP 4. THE CHERRIES ARE THEN RINSED WITH WATER HEATED AT 50° C (THERMAL SHOCK) TO LOOSEN THEIR MOLECULAR STRUCTURE AND KICKSTART THE FERMENTATION PROCESS BEFORE BEING TRANSFERRED INTO AIRTIGHT PLASTIC BINS TO ANDSTART THEIR ANAEROBIC PROCESS. BEFORE CLOSING THE LID OF THE TANK, BREWERS’ YEAST IS SPRAYED ON THE CHERRIES AT A RATIO OF 1:5 (1 GR YEAST / 5KG CHERRIES) DILUTED IN 32°C WATER . THE CHERRIES ARE LEFT FERMENTING FOR 38 HOURS WHILST ENDEMIC MICROORGANISMS AND THE ADDED YEAST MULTIPLY.

STEP 5. THE CHERRIES ARE THEN MECHANICALLY DRIED FOR APPROXIMATELY 12 HOURS TO DEHYDRATE AS FAST AS POSSIBLE AND REACHED 18% MOISTURE CONTENT.

STEP 6. THE CHERRIES ARE PLACED IN CLOSED PLASTIC BAGS AND LEFT TO STABILISE FOR 2 DAYS IN A DARK ROOM.

STEP7. THE CHERRIES ARE PLACED IN MARQUESINAS TO FINISH THE DRYING PROCESS FOR APPROXIMATELY 15 DAYS UNTIL REACHING 10.5-11.5% MOISTURE CONTENT.


Una dintre cele mai memorabile experiențe din călătoria noastră Colombia 2022 a fost întâlnirea cu Nestor Lasso în regiunea Huila, Bruselas. Nu doar că a fost sfârșitul unui traseu de zile întregi prin Columbia cu Cata și Pierre, dar a fost și începutul unei prietenii inspiraționale.
Nestor, care are doar 22 de ani, își petrece majoritatea timpului la centrul de colectare a cafelei din Bruselas unde degusta, analizeaza, cercetează toate loturile de cafea. Fără îndoială, este vânzătorul familiei. Așa l-am cunoscut, așa am fost cuceriți de pasiunea lui, așa ne-am împrietenit.
 
De cealaltă parte, Adrian, fratele lui, care are 24 de ani, își petrece timpul la fermă. Citește, cercetează și experimentează, folosește tradițiile în aceeși măsură în care învață despre fermentarea cafelei și alte procese de prelucrare.
 
Practic, el ia codurile convenționale ale producției de cafea, le întoarce, le învârte, experimentează cu varietăți exotice, micro-organisme, metode de fermentare și idei curajoase. Puterea lui Nestor și curajul lui pentru a inova ne-au determinat nu doar să-i cumpărăm cafeaua, dar și să ne implicăm mai mult în zonele unde are nevoie de cel mai mult ajutor.
 
Este una dintre primele relații comerciale directe pe care le-am stabilit în regiunea Huila prin partenerii de la Cata Export și ne bucurăm de ea din 2019. În toți acești ani am apreciat expertiza, inovația și îmbunătățirile constante pe care partenerii noștri de la El Diviso le-au făcut, iar în 2022 am fost pur și simplu atât de fascinați de lotul memorabil Natural Bourbon Sidra încât am ales-o drept 2022 Spring Special Coffee.
 
Cireșele în această cafea minunată au fost culese cu mâna. Au trecut mai întâi printr-un proces de 12 ore de fermentare aerobică. Apoi au trecut prin al doilea proces de 35 de ore de fermentare anaerobică în bazine cu apă și, în final, au fost uscate pe marquesinas timp de 30 de zile. Pe scurt: idei curajoase, proces de execuție spectaculos, rezultat absolut memorabil.


Livrarea se face prin Fan Curier, in 1-2 
zile de la preluarea comenzii de curier.

Transportul este gratuit pentru comenzile 
peste 140 lei.
Livrarea se face prin Fan Courier in maxim 3 zile de la preluarea coletului de catre curier.
Transportul este gratuit pentru comenzile ce depasesc suma de 140 lei.

Daca nu esti multumit cu cafeaua primita de la Pressco, te rugam sa ne transmiti un mail prin care sa ne spui ce nu a fost pe placul tau si iti vom schimba cafeaua fara nici un cost.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00

0720 000 016 hello@pressco.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!