PROCESS + DETAILS
STEP1. SELECTION OF CHERRIES HARVESTED RIPE GRAIN, OXIDATION 12 HOURS TEMPERATURE 25 ° C
STEP2. ANAEROBIC FERMENTATION IN A BAG OR PLASTIC TANK FOR 50 HOURS AT A TEMPERATURE OF 18-16°C, WE TAKE THE COFFEE TO A TANK FOR OXIDATION FOR 20 HOURS, MAXIMUM TEMPERATURE 42°C
STEP3. WE TAKE CHERRY COFFEE TO BAGS OF 50KLS FOR ANAEROBIC FERMENTATION FOR 30 HOURS, TEMPERATURE 16-20°C
STEP4. WE TAKE COFFEE TO TANKS SUBMERGING THEM IN WATER AT 45°C, ADDING LEACHATE FROM THE PREVIOUS HARVEST, RECIRCULATING LEACHATE FOR 18 HOURS
STEP5. DRYING IN A MARQUEE MAXIMUM TEMPERATURE 32°C, DRYING IS INTERRUPTED AT 18% HUMIDITY, IT IS TRANSFERRED TO BLACK PLASTIC BAGS IN A CELLAR WITHOUT LIGHT, IT IS LEFT TO REST FOR 60 HOURS AND THEN CONTINUE DRYING UNTIL OBTAINING 11 % MOISTURE.
Una dintre cele mai memorabile experiențe din călătoria noastră Colombia 2022 a fost întâlnirea cu Nestor Lasso în regiunea Huila, Bruselas. Nu doar că a fost sfârșitul unui traseu de zile întregi prin Columbia cu Cata și Pierre, dar a fost și începutul unei prietenii inspiraționale.
Nestor, care are doar 22 de ani, își petrece majoritatea timpului la centrul de colectare a cafelei din Bruselas unde degusta, analizeaza, cercetează toate loturile de cafea. Fără îndoială, este vânzătorul familiei. Așa l-am cunoscut, așa am fost cuceriți de pasiunea lui, așa ne-am împrietenit.
De cealaltă parte, Adrian, fratele lui, care are 24 de ani, își petrece timpul la fermă. Citește, cercetează și experimentează, folosește tradițiile în aceeși măsură în care învață despre fermentarea cafelei și alte procese de prelucrare.
Practic, el ia codurile convenționale ale producției de cafea, le întoarce, le învârte, experimentează cu varietăți exotice, micro-organisme, metode de fermentare și idei curajoase. Puterea lui Nestor și curajul lui pentru a inova ne-au determinat nu doar să-i cumpărăm cafeaua, dar și să ne implicăm mai mult în zonele unde are nevoie de cel mai mult ajutor.
Este una dintre primele relații comerciale directe pe care le-am stabilit în regiunea Huila prin partenerii de la Cata Export și ne bucurăm de ea din 2019. În toți acești ani am apreciat expertiza, inovația și îmbunătățirile constante pe care partenerii noștri de la El Diviso le-au făcut, iar în 2022 am fost pur și simplu atât de fascinați de lotul memorabil Natural Bourbon Sidra încât am ales-o drept 2022 Spring Special Coffee.
Cireșele în această cafea minunată au fost culese cu mâna. Au trecut mai întâi printr-un proces de 12 ore de fermentare aerobică. Apoi au trecut prin al doilea proces de 35 de ore de fermentare anaerobică în bazine cu apă și, în final, au fost uscate pe marquesinas timp de 30 de zile. Pe scurt: idei curajoase, proces de execuție spectaculos, rezultat absolut memorabil.
Livrarea se face prin Fan Curier, in 1-2 zile de la preluarea comenzii de curier. Transportul este gratuit pentru comenzile peste 140 lei.
Suport clienti
Luni - Vineri 7:30 - 17:00
Sambata 8:30 - 16:00
Duminica 9:00 - 15:00
Oana,
Este cafeaua care m-a socat cel mai mult, pozitiv. De la miros la gust e superba, unica si intr-adevar echivalenta cu fericirea. Desi de-a lungul anilor am batut Europa si am cautat prajitorii si cafenele de specialitate aceasta e singura pe care si acum mi-o aduc aminte perfect. E clar cafeaua mea preferata.
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!